Vanliga frågor.

Här lägger vi upp dom vanligaste frågorna ifrån våra konsumenter. Är det något annat du undrar över så är du välkommen att maila oss på: info@pickedlast.se

– Hur många procent skänker ni till Friends?
Svar: Vi skänker 10% av priset på alla våra produkter till Friends.

– Vilka är Friends?
Svar: Friends är en Svensk icke-vinstinriktad organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning och andra kränkningar inom skolan och idrottsföreningar runtom i hela Sverige. Verksamheten finansieras genom insamling från privatpersoner och företag, samt via arvoden från utbildningar som de genomför.

– Hur lång leveranstid har ni ?
Svar: Vi har upp till 10 dagars leveranstid. Det betyder att från den dagens du beställde din produkt på pickedlast.se så kommer det att ta MAX 10 arbetsdagar innan du har din produkt hemma i din brevlåda.

– Vad har ni för ånger och bytesrätt ?
Svar: All information ang ånger-, bytesrätt och reklamationer hittar ni under fliken “allmänna villkor” som ni hittar längst upp på sajten.

– Varför skänker ni inte mer än 10% till Friends?
Svar: Vi är ett nytt klädmärke som via våra kläder och kollektioner vill belysa mobbning och problemen som finns kring mobbning. Lyfta upp det till ytan och kan vi via kläder/streetwear/accessoarer stötta Friends ekonomiskt med en del så är det fantastiskt och 10% är ändå 10% mer än alla andra klädmärken där ute på marknaden. För ett nystartat klädmärke är 10% en stor del och vi gör det absolut bästa vi kan för att stötta friends.

– Varför har ni ett Losertecken som logo ?
Svar: Det ska symbolisera alla dessa kränkningar och känslor som mobbning skapar. Genom att frivilligt bära ett ”losertecken” så kan vi riva den normen som säger vad en ”loser” är. Loser är ”bara” ett ord. Om ett ord tappar sin kraft och betydelse, då är det bara bokstäver kvar och inget annat.
Vi kan tillsammans bära ”losertecknet” och visa att ”loser” är bara fem bokstäver som vi inte bryr oss om.
Loser….So what?
Vadå ”loser”, jag är jag och jag är stolt över den jag är.

– Varför heter ni Picked Last ?
Svar: Picked Last betyder “Vald sist”.
Ett namn som får symbolisera känslan att står där ensam kvar.
På skolgården, på rasten, på idrottsplanen eller i arbetslaget eller vad som.
Igenkännighetsfaktorn i namnet tror vi mycket på för vem av oss har inte stått där ensam kvar?
Vad den känslan gör med oss är individuellt men vad vi vill är att den känslan ska inspirera dig till att du minsann ska visa dom. Namnet ska får dig som vuxen att tänka ”se på mig, jag var vald sist men se på mig nu”.
Livet blir bättre! Ge aldrig upp.
Till barn och ungdomar så blir namnet och märket en inspiration och ett stöd eftersom att här ser jag att jag är inte ensam. Det är många mer än jag som blivit vald sist och se på dom, dom klarade sig fint.
Namnet ska vara som en inspiration till dig själv och som sänder ett budskap till andra.
Jag kan bli vald sist men det betyder ingeting för mig. Jag visade dom och idag är jag stark. Jag gick stärkt ur det där! 

Tobias Karlsson

Dansare

Sigrid Bernson

Artist / Dansare

Mikaela Lauren

Boxare

Boris Renee

Artist